Новоизбраният парламент на Финландия гласува очаквано подкрепи лидера на Националната коалиционна

...
Новоизбраният парламент на Финландия гласува очаквано подкрепи лидера на Националната коалиционна
Коментари Харесай

Парламентът на Финландия избра нов премиер

Новоизбраният парламент на Финландия гласува предстоящо поддържа водача на Националната съдружна партия Петери Орпо за министър-председател, оповестява " Ройтерс ".

С това решение беше въведено дясно държавно управление и се постави завършек на ръководството на социалдемократа Сана Марин.

Орпо ще управлява коалиция от консервативната НКП, Националистическата партия " Истински финландци ", Шведската национална партия и християндемократите, които дружно завоюваха болшинство в Народното събрание на изборите на 2 април.

Новият министър на финансите ще бъде Рика Пура, водач на партия " Финландците ", а заместник-председателят на НКП Елина Валтонен ще заеме поста външен министър, откакто държавното управление встъпи в служба по-късно през днешния ден.

" Сърдечно ви благодаря за доверието, което ми оказахте ", съобщи Орпо пред Народното събрание малко след гласуването.

Орпо организира предизборна акция с обещание да понижи бюджетния недостиг на държавното управление посредством редуциране на разноските, като в същото време понижи налозите и насърчи основаването на работни места в частния бранш.

Новата коалиция дава дясна ориентировка на имиграционната политика, като се стреми да понижи квотите за бежанци, да увеличи критериите за работни визи и да направи по-трудно чужденците да получат поданство - основни цели за партията " Финландците ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР